Entranyable Riera

Entranyable Riera de Francesc Forn i Salvà

Estudi geograficohistòric de la Riera d'Arenys

Autor: Francesc Forn i Salvà

Primera edició: abril de 2002

ISBN: 84-95526-05-0

La Riera, llit sorrenc, canal reomplert de sorres i detritus, és el resultat de l'acció d'una climatologia determinada sobre la geomorfologia del terreny. Una riera constitueix un fet geogràfic i paisatgístic singular, en el modelat final del qual ha estat determinant l'acció antròpica. La Riera d'Arenys és la més emblemàtica de les rieres del Maresme i de la Marina de la Selva. Per a la gent dels Arenys, la Riera és part integrant de la seva personalitat històrica.

Encara avui, i malgrat les transformació molt important i un signe d'identitat per a tots els arenyencs. La riera la podríem presentar com un morfotip o tipus de relleu d'escala internacional, l'epònim del qual seria la Riera d'Arenys; de la mateixa manera que un piemont té el morfotip a la regió del Piemont, al peu dels Alps italians.

Francesc Forn i Salvà (Arenys de Munt, 1954) és llicenciat en Història Moderna i Contemporània, i en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona. És membre fundador, i actualment president, del Col·lectiu pel Museu-Arxiu d'Arenys de Munt. És autor dels llibres El trencament amb el vell règim, la Segona República i la construcció d'un nou Grup Escolar; Guia-inventari de l'Arxiu Parroquial d'Arenys de Munt; Déu Nostre Senyor vulla alsar la mà de aquest asot del contagi; De Gróber a Grobelàstic i Petita història d'Arenys de Munt. Actualment és professor d'Història a l'Institut "Els Tres Turons" d'Arenys de Mar.

 

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.