El Peix a Taula, un receptari d'Arenys

"El Peix a Taula" és un recull de més d'una quarantena llarga de receptes que generosament han aportant tants altres amics d'en Pep Quintana i l'Ignasi Massaguer. Els autors les han compilat i unificat pel que fa els criteris de mesures i altres aspectes del procés culinari. L'Oriol Caba hi ha afegit les fotografies, la Mònica Doy les il·lustracions i en Toni Ferron un disseny i una maquetació que ajuda a moure's fàcilment i d'una manera entenedora pels diferents espais del llibre.

El receptari es divideix en tres apartats dedicats a la cuina de les mestresses -la que es fa cada dia a casa-, la cuina col·lectiva -la dels grans grups i comunitats- i la cuina dels professionals -aquells qui treballen, diàriament, davant dels fogons. Totes les receptes volen ser uns plats prou de casa "per poder-nos protegir d'aquesta cuina ràpida i despersonalitzada que de mica en mica s'està imposant", afirmen els autors de "El Peix a Taula".

En Pep Quintana i l'Ignasi Massaguer ja havien treballat junts al llibre "El Conte de Gegants", també editat per Els libres del Setciències. Quintana té una reputada trajectòria en el camp del periodisme gastronòmic i cultural i entre d'altre títols ha publicat "Barques i Fogons (del Llobregat a la Tordera)" (El Mèdol, 1992) i "La ratafia dels raiers. Història d'un licor pirinenc" (Garsineu,2011).

Primera edició: 1998

ISBN 84-923750-1-9

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.