Arenys de Munt commemora el Tricentenari amb la publicació de "Poso per memòria"

En el marc de la Festa Major de Sant Martí, el passat 7 de novembre, es va presentar “Poso per memòria. La crònica de Francesc Bellsolell de la Torre dels anys 1713 i 1714” a Arenys de Munt. L’edició del llibre havia estat considerada una prioritat per la Comissió arenyenca que ha programat els actes del Tricentenari atès la importància de la reedició del text i el seu accés a la ciutadania. Francesc Forn, que ha tingut cura de l'edició, va destacar la importància del conjunt de les memòries de can Bellsolell que a cavall de tres segles encadenen el relat de cinc generacions.

La presentació d’Arenys de Munt va comptar amb l’acompanyament de Mercè Colomer que ha fet el pròleg del llibre i un annex bibliogràfic. Colomer destaca que “aquestes peces -dietaris i memòries- constitueixen fragments de microhistòria, retalls palpitants de vida sobrevivint a tantes circumstàncies adverses”.

Quatre recreadors de Miquelets de Catalunya van participar i il·lustrar de manera ben real els diferents uniformes i cosos de l’exercit català que Francesc Bellsolell relata en les seva crònica, en alguns casos, amb molt de detall dels aspectes bèl·lics. La portada del llibre reprodueix el personatge d’Ermengol Amill que va recrear Miquelets de Catalunya al desembarcament d’Arenys de Mar del febrer de 2014.

La família Bellsolell va fer un reconeixement a Francesc Forn pel treball de recerca i estudi que ha fet dels fons documentals de can Bellsolell.

Podeu veure la crònica fotogràfica de la presentació (clicant aquí)

I més informació del llibre (aquí)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.