Pep Quintana presenta 'Ni l'apuntador'

Pep Quintana i Riera (Arenys de Mar, 1949) ha escrit a 'Ni l'apuntador' uns relats que traspuen sensibilitat, ironia i, fins i tot en algun cas, una innocència gairebé infantil. Els contes són fragments de realitat passats pel sedàs de l'autor, que aquest cop ens acosta a la mort d'una forma quotidiana i, fins i tot, simpàtica. Llocs, experiències viscudes, persones conegudes de Quintana es converteixen en relats gairebé poètics, pel llenguatge treballat i les expressions pròpies d'un autor que fa molts anys que cultiva el llenguatge i els girs que permet la literatura.

'Ni l'apuntador' és un mosaic de postals de mort, d'esqueles, un obituari, un aparador de relats amb finals premonitoris, sobretot a mesura que s'avança en la lectura i que, de mica en mica, pren ple sentit el títol del recull. Es tracta d'un llibre despullat de qualsevol vestigi de por o temor davant la mort. El jutge Santiago Vidal ha estat l'encarregat de prologar-lo, i destaca en el seu text que cada relat aconsegueix esboçar un somriure. Vidal també participarà als actes de presentació del llibre.

L'editorial Els llibres del Setciències, activa des dels anys 90, engega una nova etapa amb la col·lecció 'Sopa de pedres', que aplegarà creacions de petit format -des de poesia a narrativa breu, passant per contes i altres expressions artístiques- amb la voluntat de posar en contacte creadors i lectors de literatura feta a casa nostra.

Les presentacions anunciades són:

Divendres, 21 de març, a les 19h.,  a l'Espai Vilaweb de Barcelona. Amb la participació del Jutge Vidal, la bibliotecaria Dolors Lamarca i l'actriu Mercè Pons.

A Terrassa, dissabte 22, també a les 7 de la tarda, a l'Estudi d'Arquitectura de Berto Bussom amb la participació de l'actri Rosa Boladeras i Joan Lluch.

I diumenge 23, a les 12 h. del migdia, a l'Ateneu Arenyenc, a Arenys de Mar. Amb el jutge Vidal, el notari Victor Asensio i l'actriu Mercè Pons.

Pep Quintana i Riera a la Viquipèdia

Fotografia d'Oriol Ferran publicada a la coberta del llibre.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.