El "ret-fi" català o puntes d'Arenys

El treball que han fet Lola Simarro i Núria Marot amb el llibre El ret-fi català o puntes d'Arenys és una mostra del dinamisme que hi ha en aquest camp. El llibre està il·lustrat amb nombroses fotografies i dibuixos i patrons de gran interès pels qui ja conèixen aquest mon i també pels neòfits.

Entrat el segle XXI, Arenys de Mar continua sent una població coneguda per la seva tradició puntaire. Es cert, però, que avui les puntes no ocupen el lloc cabdal que tenien encara fa cent anys en el comerç català, atès el volum notable d'exportació cap Amèrica i Europa. Tanmateix, la població i les puntes segueixen estretament vinculades. Sense dubte, avui això és degut a l'existència del Museu Marès de la Punta, la col·lecció més important d'aquest tipus existent arreu de l'estat espanyol.

Aquesta col·lecció, integrada en el Museu d'Arenys de Mar des de 1983, és una de les moltes aplegades per Frederic Marès i Deulovol (1893-1991), l'escultor i un dels grans col·leccionistes del segle XX, la labor de recull del qual avui constitueix alguns dels museus més rellevants de Catalunya i fins i tot d'Espanya.

A l'empara del Museu de la Punta d'Arenys s'han recuperat nous materials que les famílies arenyenques han cedit i s'ha creat un moviment molt actiu a l'entorn del món de les puntes i les puntaires.

Primera edició: Juliol de 1999

ISBN: 84-923750-7-8

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprobar si ets o no humà, per evitar entrades d'spam automàtiques.