
El peix a
Taula. Un receptari d'Arenys.
Pep Quintana i Ignasi Massaguer
PVP 17,73 euros
|
El Peix a Taula és
un recull de més d'una quarantena llarga de
receptes que generosament han aportant tants
altres amics d'en Pep Quintana i l'Ignasi
Massaguer. Els autors les han compilat i unificat
pel que fa els criteris de mesures i altres
aspectes del procés culinari. L'Oriol Caba hi ha
afegit les fotografies, la Mònica Doy les
il·lustracions i en Toni Ferron un disseny i una
maquetació que ajuda a moure's fàcilment i
d'una manera entenedora pels diferents espais del
llibre. El
receptari es divideix en tres apartats dedicats a
la cuina de les mestresses -la que es fa cada dia
a casa-, la cuina col·lectiva -la dels grans
grups i comunitats- i la cuina dels professionals
-aquells qui treballen, diàriament, davant dels
fogons-. Totes les receptes volen ser uns plats
prou de casa "per poder-nos protegir
d'aquesta cuina ràpida i despersonalitzada que
de mica en mica s'està imposant",
afirmen els autors de El Peix a Taula.
En Pep Quintana i
l'Ignasi Massaguer ja havien treballat junts al
llibre El Conte de Gegants, també editat per Els
Llibres del Set-ciències. Quintana té una
reputada trajectòria en el camp del periodisme
gastronòmic i cultural. Actualment, entre
d'altres feines, és col·laborador habitua de
l'espai 'La Forquilla' de les Emissores de la
Generalitat.


|