El peix a Taula. Un receptari d'Arenys.
Pep Quintana i Ignasi Massaguer

PVP 17,73 euros

El Peix a Taula és un recull de més d'una quarantena llarga de receptes que generosament han aportant tants altres amics d'en Pep Quintana i l'Ignasi Massaguer. Els autors les han compilat i unificat pel que fa els criteris de mesures i altres aspectes del procés culinari. L'Oriol Caba hi ha afegit les fotografies, la Mònica Doy les il·lustracions i en Toni Ferron un disseny i una maquetació que ajuda a moure's fàcilment i d'una manera entenedora pels diferents espais del llibre.

El receptari es divideix en tres apartats dedicats a la cuina de les mestresses -la que es fa cada dia a casa-, la cuina col·lectiva -la dels grans grups i comunitats- i la cuina dels professionals -aquells qui treballen, diàriament, davant dels fogons-. Totes les receptes volen ser uns plats prou de casa "per poder-nos protegir d'aquesta cuina ràpida i despersonalitzada que de mica en mica s'està imposant", afirmen els autors de El Peix a Taula.

En Pep Quintana i l'Ignasi Massaguer ja havien treballat junts al llibre El Conte de Gegants, també editat per Els Llibres del Set-ciències. Quintana té una reputada trajectòria en el camp del periodisme gastronòmic i cultural. Actualment, entre d'altres feines, és col·laborador habitua de l'espai 'La Forquilla' de les Emissores de la Generalitat.